fbpx

Maak het verschil met jouw groenproject!

Ben je een groenprofessional die streeft naar meer levendigheid en groen in de openbare ruimte? Dan mag je de “Kennisdag Het Nieuwe Groen” op donderdag 27 juni, niet missen!

De groene ruimte is het hart van onze samenleving. In de inrichting en het beheer wordt van ons verwacht dat we ons maximaal inzetten voor natuur, milieu en sociaal-maatschappelijke maatstaven. De zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) helpen hierbij als kader voor verantwoord ondernemen en gemeentelijk beleid.

Veel van onze huidige werkwijzen zijn niet langer houdbaar. Daarom nodigen we je uit voor een dag vol nieuwe inzichten en praktische oplossingen. Ontdek hoe je jouw beleid en acties kunt toetsen aan internationaal aanvaarde doelstellingen en maak duurzame keuzes die echt impact hebben.

Waarom deelnemen?

Het Nieuwe Groen combineert verrassende sprekers en visies met waardevolle netwerkmogelijkheden. Dit evenement is een must voor iedereen die beroepsmatig actief is in het openbaar groen.

  • Inspirerende verhalen:
    Luister naar praktijkverhalen over duurzaamheid, klimaatadaptatie en de sociale waarde van openbaar groen.
  • Praktische oplossingen:
    Krijg direct toepasbare methoden en tips van experts om je groenbeleid te verduurzamen.
  • Concrete voorbeelden:
    Leer van succesvolle projecten die de SDG’s hebben geïntegreerd en ontdek de voordelen.
  • Netwerkmogelijkheden: Ontmoet andere groenprofessionals, van ontwerpers en inrichters tot beleidsmakers en beheerders.

Praktische informatie:

Datum: Donderdag 27 juni
Locatie: Buitenplaats Kameryck (Kameryck 1, 3471 HD Kamerik)
Tijd: 09:30 – 16:00 uur
Kosten: 119 euro excl. btw (inclusief lunch)

Meld je vandaag nog aan!

Na ontvangst van je inschrijving krijg je een bevestiging en nadere informatie. Kom je met meer mensen? Vul dan voor elk persoon afzonderlijk het formulier in! Voor nadere inlichtingen omtrent toegang en deelname kun je mailen met info@hetnieuwegroen.nl.

    Onze sprekers

    Joris van Tol

    Een duurzame openbare ruimte met gesloten grondbalans

    Bij menig groenproject wordt aanwezige grond afgevoerd en nieuwe grond aangevoerd. Behalve extra kosten, betekent dit een slechte score op de duurzaamheidsmeetlat. Het kan ook anders. Joris van Tol legt uit hoe je bestaande grond verbetert en geschikt maakt voor elke gewenste aanleg en aanplant.

    Job Steunenberg

    Duurzame vergroening gecombineerd met biodiversiteit

    In het kader van een mooiere wereld waaraan iedereen graag wil bijdragen aandacht voor het eco-wadi project in Mariaheide. Alles komt hier samen: natuur, biodiversiteit en infiltratie van regenwater. Een groene wandel- en ontmoetingsplek ontstaan uit een burgerinitiatief.

    Leo van Dalen

    Natuurinclusief bouwen en de kracht van Vertical Forest

    Het verticale bos is een innovatieve benadering van stedelijke ontwikkeling waarbij gebouwen worden bedekt met levend groen. Het concept draagt niet alleen bij aan de esthetiek maar zorgt ook voor meer biodiversiteit en een gezonder leefklimaat. Centraal staat de praktijkcase Wonderwoods in Utrecht, waarbij Leo ingaat op de technische aspecten en voorbereidingen en Jeroen den Brok van Van den Berk inzoomt op de selectie van de meer dan 280 bomen die voor dit project zijn geleverd.

    Gert-Jan Koopman

    Natuur als leermeester

    Een pleidooi van een bevlogen natuurprofessional over het terugbrengen en ontwikkelen van natuur in de stedelijke omgeving. Hoe geven we daarmee invulling aan de SDG’s en welke waarde hebben inheemse, kruidenrijke vegetaties daarbij. De Bonte Berm is een concept dat gezamenlijk met Jub Holland werd ontwikkeld.

    Vincent van Rijsewijk

    Niet praten, maar doen!

    Vooruitgang in de duurzaamheidstransitie boek je niet door erover te blijven praten, maar door gewoon te starten. Elke stap is winst en af is het nooit; het kan altijd groener, gezonder, beter, slimmer en sneller. Ook jij kunt bijdragen aan de duurzame verandering van onze groene ruimte.

    GertJan Sikking

    Global goals als basis voor herinrichtingsproject

    De gemeente heeft SDG’s toegepast als uitgangspunt voor het gehele proces van  herinrichting. Hierdoor ontstond een vorm van vrijheid voor het ontwerp, innovatie, materiaalkeuze en de uitvoering. De kracht van deze manier van werken is dat je niet langer enkel naar gestelde eisen of richtlijnen kijkt, maar meer gaat focussen op een breder kader met doelen en ambities.

    Annuleringsvoorwaarden

    Je kunt je inschrijving tot en met 19 juni 2024 schriftelijk annuleren via info@hetnieuwegroen.nl. Dat kan kosteloos. Daarna is helaas geen restitutie meer mogelijk, vanwege aangegane verplichtingen met de locatie Buitenplaats Kameryck. Uiteraard kun je in dat geval wel een vervanger gebruik laten maken van de inschrijving.